pondělí 2. dubna 2012

Ubytování

O ubytování na Manhattnu bylo napsáno mnoho a se vším lze pouze souhlasit. Najít pěkné 4* ubytování na zajímavém místě za dobrou cenu je prakticky mission impossible. Varianta NJ nepřipadala v úvahu, chtěli jsme zůstat v centru a necestovat každý den. Věrnostní programy se ukázaly jako bezcenné, řetězce nabízejí hotely za takové ceny, že ani nějaké slevy a body většinou cenu nesníží na akceptovatelnou úroveň (a člověk ještě vypálí vše co si xlet šetřil). Není problém sehnat pěkný hotel za 400 USD, ale okolo 200-250 se už láme chleba. K hledání jsem použil jako vždy TripAdvisor (hodnocení obsahuje 430 hotelů na Manhatnu) a jako revizi Booking.com.
Do finále se dostal supermoderni Yotel (TripAdvisor Top 87) s cenou okolo 1250 USD (cena vždy za pět nocí), klasický Affinia Shelburne (TripAdvisor Top 54) s cenou 1370 USD.

Yotel
Affinia
Jako klíčové se ale nakonec ukázalo, neházet flintu do žita a projít si sezónní a jiné speciální nabídky hotelů. Většina hotelů má totiž poměrně podivné cenové praktiky. Ceny se mohou lišit i o několik stovek dolarů na jednotlivých serverech, nemluvě o podmínkách storna. Opět pomohl TripAdvisor. Některé hotely totiž na jeho stránkách nabízí pro advanced členy omezené promo akce typu free upgrade, snídaně zdarma, x% sleva. Přitom k uvedené slevě se dostanete pouze z TripAdvisor linku. Díky této podpoře prodeje byl nalezen i náš hotel Distrikt (TripAdvisor Top 3!). Po přečtení několika recenzí jsem navíc zjistil, že pokud napíšu hotelu vzkaz na FB zdi, získám free upgrade. Nebylo co řešit, za bratru 1200 USD. Nezbývá potvrdit, že hledat se občas vyplatí :-). Poznámka: všechny ceny výše jsou bez daní a tax.

Distrikt


Update: Nakonec všechno jinak, změna ze dvou na tři zapříčinila nutnou změnu hotelu. Distrikt bohužel neměl těsně před odletem volný pokoj pro tři osoby. A tak Booking.com tři dny před odletem našel jako nejlepší kompromis Hotel Beacon za 2303 USD, na pět nocí, pro tři osoby (pokoj byl pro tři), cena včetně všech daní a tax.

Beacon


Žádné komentáře:

Okomentovat