neděle 22. dubna 2012

30.4. Hlavně shopping

Ráno opět zdravá snídaně alá Viand. A hurá do parku navštívit místní zoo v Central parku. I když malá, pro menší děti dostačující zoo. Trochu jsem se cítil podveden, protože oproti Madagascaru chyběli žirafa i hroch, naopak přebývali lemuři.

Mapa Zoo a pohled na centrální část
Zlatý hřeb dne, krmení tučnáků

Středobod zoo - lachtani
Po Zoo už nás čekala 5th Avenue a pure shopping. Začali jsme v Apple shopu a pokračovali přes všechny možné obchodní domy až na úroveň Muzeum of Modern Art (zkráceně MoMa). Ve většině obchodů jsme se jen podívali a zjistili, že ceny jsou snad ještě vyšší než v Evropě. Největší zážitek byl asi obchodní dům Bergdorf Goodman, kde prodavači připomínají investiční bankéře od Goldmanů a nákup se může vyšplhat do nebeských výšin. Saks o kus dále už vypadal více lidsky a Bloomingdale na Madison Avenue už byl v podstatě normální obchod jaké máme v Paládiu (včetně cen).  Pobavily opět fronty před Abercrombie i Holisterem. Náš oblíbený Shanghai Tang měl na Manhatnu jen malý obchod a obrovské ceny, inu je vidět, že co bylo v Hongkongu takřka normální, je v NY trendy a musíte za to platit. Oběd jsme si dali v restauraci PrimeBurger, kde se mimojiné chlubili i fotkou Sarrah Jesica Parker, která tam kdysi jedla. Tady paradoxně Burgery chutnali lépe, než vypadaly.

Burger is a burger

Po fyzickém jídle následovalo jídlo duševní a to MoMa, bohužel už jsme byli dost grogy a tak jsme byli schopni přijímat umění maximálně hodinu, ani o minutu déle. Nákupní kolo jsme ukončili na Columbus circle, nabrali taxi do hotelu a pak na asijskou večeři do Fusia Asian Cuisine. Předkrm v podobě sushi vynikající, zbytek také ok, akorát chicken teryaki podle místního kuchaře vypadalo jak dietní kuře se zeleninou z bistra za 69CZK a obsluha si nedala vymluvit, že teriaky prostě vypadá jinak. Po večeři nás čekal ještě Empire State builiding a pohled na noční New York. Přes 86. patro jsme dojeli až do 102. patra odkud jsme si mohli plně vychutnat pohled z dosud nejvyššího bodu Manhattnu (což se změní po dostavení nového WTC). Mimochodem tady je pěkný obrázek srovnání NY nejvyšších budov.

102. patro Empire

Pohled z 86. do 102. patra
Loby Empiru

Dvojnásobná cena za nejvyšší patro se vyplatila, když ne za výhled, tak určitě za cestu starým (možná i původním) výtahem do skleněné platformy pod stožárem s vysílači. Domů a spát.

Žádné komentáře:

Okomentovat