čtvrtek 26. dubna 2012

26.4. Přílet a první steak


Na letiště dorazil každý po své ose. Nakonec i Jirka, který mírně zaspal. Před check-inem jsme si prošli bezpečnostním pohovorem na téma koho známe, kdo nám balil a kdo nám mohl šáhnout na foťák. Po 3 hodinách na letišti jsme se pohodlně usadili a přesně dle letového plánu odletěli v 13:25. Neřekl bych, že let utekl nějak rychle. Delta nás příliš nerozmazlovala množstvím jídla a ani zábavou. Letadlo mělo pouze centrální entertainment, takže jsme všichni povinně koukali na Sherlocka, Marylin a Tučňáky. My s Milanem jsme byli relativně pohodě, nicméně Jirka si intenzivně užíval klima nad hlavou a většinu letu absolovoval s dekou na hlavě.

Naše Delta


V JFK jsme nakonec přistáli dokonce skoro o hodinu dříve, tj. v 15:50. Bohužel celý náskok jsme spálili ve frontě na imigračním. Po cca hodině postávání v notně vydýchané a zahřáté hale jsme poskytli otisky a postavili se do fronty na taxi. Po příjezdu k hotelu si drzý taxikář vyžebral o 5 USD víc, tady jsme poprvé zjistili, že spropitné zde funguje trochu jinak. Náš hotel Beacon i pokoj na 6. patře byl ok, velký a světlý, zahrnoval i kuchyňku, kterou jsme ale stejně nikdy nepoužili. Výhled na Broadway a taneční školu naproti jen potěšil.
Hotel Beacon
Výhled ze 6. patra

Pokud plánujete ve USA dobře pojíst, bez aplikace Open table a Zagat se neobejdete. Open table je služba pro online rezervace v restauracích, ve které okamžitě vidíte, která restaurace je volná, případně od kolika. Pro lepší restaurace nutnost. K zahození nejsou ani hodnocení uživatelů. Zagat je velmi rozvinutá verze Gurmana. Zagat říká a radí na téma kvalita jídla, prostředí i obsluhy. Pravidelně uveřejňuje žebříčky nejlepších restaurací.

Steak v Half - Life
Live Music v Prohibici

Jako obvykle jsme okamžitě přešli na aktuální časové pásmo. Přes open table proběhla rezervace v blízkém High Life na Amsterdam Avenue, zde jsme začali jak jinak než steakem. V dané chvíli bylo jídlo ok, jinak byl tento steak určitě ten nejslabší. Po jídle přesun do baru Prohibition, kde zrovna začínala živá hudba. Bohužel report z tohoto baru není zveřejnitelný a pro potřeby tohoto blogu pouze uvedeme, že party se vydařila, kluci vypili hodně drinků a při cestě zpět do hotelu využili i navigační pomoc NYPD.

Žádné komentáře:

Okomentovat