středa 25. dubna 2012

27.4. Mezi Top of the Rock a Time Square

Pařičům se ráno trochu hůř vstávalo. Nicméně okolo osmé už jsme sešli na snídani do bistra Viand. Viand sídlí v přízemí hotelu a nabízí typicky americké plnotučné snídaně ve stylu omelet, toastů, muffinů i steaků. Viand byl náš breakfast point pro všechny následující dny. Starbucks hned vedle (Starbucks je v NYC opravdu na každém rohu) byl na stojáka, takže nedostal vůbec šanci. Místní polské servírky se o nás hezky staraly, omelety, či granole (vločky s jogurtem) neměly chybu.

Náš permanet breakfast point
Po snídani jsme se vydali po Broadway dolů. Připadali jsme si spíš jak v prosinci. Během několika minut jsme si oblékli všechny vrstvy, které jsme měli k dispozici. Teplota byla v podstatě v pořádku, ale vítr ji srážel pod únosnou hranici.  Kousek od hotelu jsme spatřili první místníApple store. Silný zážitek vidět světový idol ve svém přirozeném prostředí. Přes Columbus Circle jsme pokračovali po Brodway dál dolů. Všude plno lidí, aut a nad námi mrakodrapy. Po několika minutách jsme se chtěli podívat na naše budoucí cíle obchody Abercrombie a Shanghai Tang – oba dva v horní části 5th a Madison Avenue. Zpočátku jsme nechápali. Pak nám ale došlo, že před obchodem A&F se už 30 minut před otevřením klikatí několikametrová fronta za roh budovy. Hysterie okolo  A&F panuje i tady a je vidět proč. V NY neuběhne minuta, abyste neviděli někoho v Holisteru nebo A&F. Ještě nebylo 10 hodin (otvírá většina obchodů) a tak jsme se vydali po 5th Avenue do Rockefeler centra. Po cestě jsme ještě potkali lidi stojící v podobné (ale menší) frontě před Holisterem.  V Rockefeler centru jsme si koupili lístky na Top of the rock a následně vyrazili strávit volnou hodinu na Time square. Time square je kapitola sama o sobě, přeplněné lidmi, plné pouličních prodavačů všeho možného. V době naší návštěvy se zde navíc odehrával Nike touchdown - exibice americkém fotbalu.
Time Square
Pohled z Top of the Rock na Central Park

Po pár fotkách jsme se vrátili do Rockfeler centra na kafe ve Starbucksu. Top of the rock a výhled z něho za slunečného počasí byl omračující, teprve tady si člověk uvědomil výšku budov a hlavně velikost Central parku. Další stanici byl Grand Central Terminal, kde se mimo jiné odehrával i Madagascar. V prostorách haly jsme si dali i náš první pořádný steak v Michael Jordan Steak house. Odsud už to bylo jen kousek k Bryant parku a New York Public library, kde se pro změnu točily Ghost busters II. Přišel čas na první NY shopping, který Jirka splnil za nás za všechny, když téměř vykoupil Oakley na Times Square.
Grand Central Terminal
NY Public Library
Bryant park a
Bank of America Tower

My s Milanem jsme zatím alespoň zkontrolovali Toys R Us přes ulici. Nedoporučuji navštěvovat s dětmi. Nákupy se nám zalíbily a tak jsme jako další stanici naší cesty zvolili Macys na Harald Square. Byli jsme spíš zklamáni a proběhlo jen několik zdvořilostních nákupů, aby se neřeklo. Z Macys jsme pěšky zamířili přes Broadway (a poněkolikáté i přes Time Square) domů do hotelu. Večer jsme bohužel trochu podcenili večeři a tak po marném hledání jsme skončili s Jirkou v řecké restauraci Loi (kterou zná dle fotek uvnitř i Obama a Joe Biden) a Milan si dal svého čtvrtlibráka u McDonalda. Večer jsme usnuli spánkem unavených turistů s více jak 13km v nohách.

Žádné komentáře:

Okomentovat