čtvrtek 5. dubna 2012

Broadway

Kam večer v NY ? Na Broadway. Takže Google a Brodway. Dostanete se pravděpodobně na tuto stránku - www.broadway.com. Super stránky, všechny informace, fotky, videa i obchod. Možná Vás trochu přibrzdí ceny, lístky začínají na 80 USD a pokračují přes 200 USD. Vypadá to všechno dobře, ale vlastně je to vše špatně :-). Úplně náhodou jsem totiž narazil na tento link How To Buy Broadway Tickets a ten "otevřel" oči. Už je úvodní pár řádků hovoří za vše:

Theater prices have gone sky-high--$100 for a musical is now the norm. But this is New York, and there's nothing New Yorkers hate more than paying retail. The truth is, Broadway has become a lot like the airline industry: If you know what you're doing, you can spend a fraction of what the person next to you did.
Nemá smysl překládat článek (každý si přečte sám), ale v kostce se dá shrnout, že se vyplatí:
  • hledat promo akce na Theatermania.com a Playbill.com, kde jsou vstupenky až o 40% levnější
  • koupit vstupenky na same day ve dvou stáncích TKTS v centru města, sleva 20-50%
  • být fyzicky zdatný a a případně stát 2 hodiny za 25 USD
  • být student a hledat další speciální akce (většinou otevřené pouze na několik hodin) např. lístky za 30 USD

Při výběru lístku se vyplatí vědět, kde budu sedět a jak uvidím.Pro tyto účely mi nejlépe posloužil server http://www.nytix.com. Po výběru představení stačí kliknout na Click Here For More Info On The Theatre a okamžitě uvidíte informace typu polohu, doporučení na best seats, parking a hlavně detailní mapu sálu.

Lunt-Fontanne Theatre

Realita v NY na Broadway je pak více než divoká. Při cestě přes Time Square budete co minutu napadáni prodejci  pouličními prodavači lístků na všechny možné show. Takže je jen na Vás, kde a za kolik budete v divadle sedět.

Žádné komentáře:

Okomentovat