pondělí 23. dubna 2012

29.4. Museum Day

Ráno, klasika, Viand tentokrát v healthy stylu. Taxi k IntrepidSea, Air & Space Museum. Muzeum se ukázalo být větším soustem a strávené dvě hodiny byly v podstatě konstantním během bez delší zastávky (a bez jakékoliv atrakce). Muzeum se skládá z několika „bloků“ – letadlové lodi USS Intrepid, ponorky USS Growler a Concordu SST (super sonic transport). Po našem pobytu museum ještě doplní raketoplán Enterprise.  Všechny hlavní části jsme si prošli a nutno říct, že amíci muzea umí, všechno je podáno audiovizuálně a nechybí spousta atrakcí i pro ty nejmenší.
USS Intrepid

USS Growler
Uvnitř ponorky

Concorde
Po muzeu jsme si jako už tradičně dali Times Square a ulovili místo v restauraci The View v hotelu Marriot. Restaurace se nachází v 34. patře a nabízí výhled na celý Manhattan. Na Time Square, ale neuvidíte, čistě z fyzikálních důvodů Vám to prostě úhel pohledu nedovolí. Místní brunch nic moc a cena byla až moc. Po obědě jsme si dali cestu metrem do severní části Central parku. Metro ničím moc nepřekvapilo, oprýskané s více paralelními tratěmi i v rámci stanic, možná dost na povrchu, takže člověk skoro viděl ven na ulici.

Vstup do Central Parku z Harlemu
Největší vodní plocha
 v Central Parku - JK Onassis rezervoár
V Central Parku jsme začali „odshora“ směrem dolů.  Od Harlemu, přes rezervoár J. K. Onassis na Great Lawn, kde jsme na chvíli ulehli mezi ostatní Američany a pozorovali jejich nedělní softbalové utkání. Po zjištění, kolik  že už je vlastně hodin jsme se urychleně zvedli a zamířili Guggenheim muzeu, které leží na druhém konci Central Parku. Budova muzea je krásná, místní sbírky také, nicméně aktuální expozice moderního umění ve smyslu šrot z aut nás příliš neoslovila. 

Bow most

Guggenheim
Z Guggenhaima jsme se vrátili opět do parku najít populární Bow most. Na druhý pokus jsme ho opravdu našli a posléze i Belvedér, který se naposled zpopularizoval ve filmových Šmoulech, když si v něm zbudoval základnu i Gargamel. Pod Belvedérem jsme si párkrát vyfotili místní vodní želvy, kousek dál pak Bethesda terasu a prošli se Strawberry fieldem ven z parku k našemu hotelu. Večeři jsme tentokrát neponechali náhodě a zašli do Chris Ruth a rozhodně jsme neudělali chybu.

Belvedere
Chris Ruth a jeho Ahi Tuna předrkm
http://g.co/maps/rfke4










Žádné komentáře:

Okomentovat